Sayfalar

30 Haziran 2015 Salı

İftara Bol Cevizli Güllaç Tarifi

Herkese selamlar.

Hepimizin malumu olduğu gibi Ramazan'da çok aşırı tatlı tüketilmesi sağlığımız açısından çok da olumlu etkiler oluşturmuyor. Gerek hafifliği, gerek soğuk tüketilmesi nedeniyle ben Güllaçı çok severim. İki gün önce ilk kez yaptığım Güllaç tatlımı en son dün akşam bitirdikten sonra tadına bakanlarında yaptığı yorumların gazıyla hemen sizinle paylaşmak istedim. ;)

29 Haziran 2015 Pazartesi

Çok Yıpranmış Saçlara Schwarzkopf'dan Gliss

Bir kaç aydır saçlarımı nadasa bırakmış olmama rağmen sık yapılan renk değişiklikleri, uygulanan fönler, maşalar, stres yada hormonal değişiklikler ile saçlarım oldukça yıprandı ve hala tam anlamıyla toparlanamadı.

Ben beslenmeme dikkat eder miyim? Evet çoğunlukla ederim. Doğal yöntemler ile saçlarıma düzenli olarak bakım da yapsam yeterli gelmediği ortadaydı... Bu sebeple Gliss'in daha önce başka ürünlerini kullandığım için güvenle almıştım, kesinlikle söyleyebilirim ki yanılmamışım.

Yaşadığın yerde turist gibi olmak


Uzun zamandır tatile çıkamayınca bu pazar biz tatildeymiş gibi davranmak istedik. ''Umut fakirin ekmeği mi'' dersiniz, ''Hayırlısı' na'' mı bağlarsınız bilemiyorum ama Alanya'yı bir de bu açıdan görün istedim. Alanya Kalesi'ne aslında sadece can sıkıntısından araba ile tur atmak için çıkmıştık. Hadi gel ben bu tarafa hiç gitmedim diyince; sağolsun sevdiceğim beni kırmadı ^.^  ( artık aileye deşifre olduğumuz için saygı çerçevesini aşmadan rahatça yazabiliyorum ) 



26 Haziran 2015 Cuma

Balerin topuzu denemem!

Son zamanlarda öyle saldım kendimi, öyle bıraktım ki anlatamam. Taaa ki arabama süreli yakıt aldığım benzinlikteki genç arkadaşım uyarana kadar! O.o ''Abla bu halin ne ya resmen çökmüşsün. dikkat et az kendine, yapma böyle ama ablam.'' Yıllardır aynı yerden alışveriş yaptığım için zamanla aramızda elbette ki diyalog oluştu. Tamam ablası haklısın valla iyice dağıttım demekle yetindim. Sonrasında fazlaca güzellik, saç, baş, makyaj blogu gezdiğimden midir bilinmez aman Yarabbi delirmişcesine sağda solda balerin topuzu süngeri arıyorum. Nerden alınır? Kaçadır? Boyutları nelerdir?... Birsürü yere mesajlar gönderdim :))) Sanki onu o akşam eve gidene kadar bulamazsam dünyanın sonuymuşcasına ...

Sahur için alternatif; TAVUKLU YULAFLI BESLEYİCİ SALATA

Ramazan nedeniyle ana öğün 1'e düşünce insan ister istemez farklı lezzetler istiyor. Bugün yanılmıyorsam 9.oruç günümüz Allah tutanların oruçlarını kabul etsin! (Amin)

Orucu açmam için bana bir muz yada şeftali ve bir bardak soğuk süt kesinlikle inanılmaz yeterli geliyor. Sonrasında ise imsak kesilene kadar her yarım saatte bir bol sıvı tüketimi ile ufak ufak bir şeyler atıştırıyorum. Ne bileyim yarım ceviz, bitki çayı, salatalık... vs. Hal böyle olunca tadına bakmadığım ne varsa ufak ufak ta olsa tadına bakmak istiyorum. Sırf bu sebeple de dün gece sahur için kendime harika bir salata yaptım.

25 Haziran 2015 Perşembe

Hollywood Güzellik Sırları ( Ağzınız açık kalacak )

                   

Bu dün akşam iftar sonrası üzerime çöken rehavete karşı sergilediğim tavrımın resmindir. Aşağı yukarı bir saat gibi bir zaman dilimi içerisinde rahatça okuyabileceğiniz bir kitap. Ayrıca içerisinde tamamen kızsal şeyler olması nedeniyle de ilginizi sabit kılacaktır. ;)

Kitabın yazarları olan Kym Douglas ve Cindy Pearlman 'ın kariyerlerine dair bilgiyi hemen giriş kısmında bulabileceksiniz.;

23 Haziran 2015 Salı

Semizotu deyip geçme! Faydalarını biliyor musunuz?



Yemin ediyorum cennet gibi bir memlekette yaşıyoruz. 

Dün akşam iftar sonrası anneanneme yaptığım ziyaretimde bir de baktım mutfağın yeri komple toplanıp bir güzel yıkanmış semizotu ile serili... Egeli olmak böyle bir şey sanırım gördüğün ota, çöpe sevinirsin :))) Tam da Ramazan nedeniyle değişen metabolizmamız için deva!!!

18 Haziran 2015 Perşembe

Sahur için pratik; Karnıyarık böreği tarifi...

Hayırlı Ramazanlar efendim,

Dün akşam 11 Ayın Sultanı Ramazan nedeniyle ilk teravih namazları kılındı ve gecesinde ilk sahurumuza kalktık. Ben bu ilk sahurumuz için 3 kişilik Karnıyarık Böreği yaptım.

Malzemeler 3 kişi için;
3 adet yufka,
2 yumurta (sarısını kullanacağız)
200 gr beyaz peynir,
1/4 bağ maydanoz
50 gr kaşar peyniri
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
pul biber, tuz, karabiber, kekik, nane
1 su bardağı kadar sıvı yağ
isteğe göre susam / çörek otu


17 Haziran 2015 Çarşamba

9.Cumhur Başkanımız Süleyman Demirel 'in Bende ki Yeri

Çocukluğumun önemli bir bölümünün geçtiği dede evinde hatırına kalan birçok hatıra hala çok güzel. Babaanne ve dedem birçok konuda olduğu olduğu gibi siyasette de çekişip dururdu. Rahmetli dedem her ne kadar fanatik (olduğu dönemde "koyu" denirdi) Doğruyol'cu  (Demirel'ci) ise babaannem ondan daha fanatik Anap'cı (Özal'cı) idi ve inanılmaz kışkırtıcı propaganda yapardı. Durduk yere hiçbir sebep yokken bazı sabahlar evde uçuşan tencere yada birbirlerine aşıkların yaptıkları (saz ile atışmaktan bahsediyorum elbette) siyasi söylemler nedeniyle  yükselen sesler ile uyanırdık. Babama göre dedem ile babaannemin birbirine seni seviyorum deme yöntemi buydu. :))) Bu sebepten mi bilmiyorum biz 3 kardes hiçbir zaman için siyaset ile çok ilgilenen kişiler olmadık. Hatta anne, babam bile belirli bir partinin taraftarı olmadı.

Dedemin ve babaannemin fanatikliği nedeniyle bizim evde haberler  (rahmetli dedem hep "ajans" derdi) hep pür dikkat izlenir asla çıt bile çıkarılmazdı. Sanırım bu dönem bilinç alımıza işlenmiş olacak ki Turgut Özal öldüğünde sevmediğim yada ilgim olmadığı halde aileden biri ölmüş kadar üzülmüştüm ben. Hala bugün gibi aklımda o zaman nasıl acı çektiğim.

16 Haziran 2015 Salı

Heeeey İstanbul'da Yaşayanlar...! (2.el eşya al sat)

Benim hiç İstanbul'da yaşamak gibi bir hevesim olmadı. Sanırım yeterince meşhur olmayı bile düşünmemişim. :)))

Çocukken tatillerde gittiğim anneanne evine yaptığımız küçük geziler, vapur ile karşıya geçmeler dışında, en son bir kaç sene evvel yine gezmeye gitmiştim. Zaten kış kıyamet, ayaz mı ayaz bir dönemdi... Donduk donduk! Tabi bu bizim fellik fellik gezmemizi engelleyemedi. ;) Büyük konuşmak istemiyorum Allah'ım elbette ama dünya güzeli de olsa trafik sorunu nedeniyle bile yaşanmaz gibi geliyor...

Tüm bunları şimdi bir yana bırakalım; uzuuuuuuuuuuuun ama upuzuuuuuuuun bir dönem sonunda İstanbul'da yaşayanları cidden bugün çok kıskandım. Şöyle ki bir sayfa var ki; ismi Dekopasaj. Harika ikinci el ürünler var. Taşınmayı planladığım ev için gördüğüm bu vintage dresuarı hemen satın almak istedim tabi inanılmaz bir çeviklikle Allah Yarabbi ben hemen üye ol, ürünü incele, sepete ekle... Amaaaaan! O ne ya? Sayfa yalnızca İstanbul içine ürün gönderiyor... :(  80'li yıllarda çevrilen Emrah filmlerindeki gibi gözlerim dolmuş, boynum bükülmüş, ezik bir halde kalışım var ki ben diyeyim yürek parçalar, siz diyin akıllara zarar. :(  Üstelik fiyatı da inanılmaz ucuzdu. Şayet piyasadaki dresuar fiyatlarını az çok inceleme vaktiniz olduysa ne demek istediğimi anlayacağınıza eminim.


15 Haziran 2015 Pazartesi

2015 Yulin Köpek Eti Festivalini Engelle! ( imza atmaya var mısın? )

Herkese iyi haftalar!

Günler çabuk geçiyor. Daha önce de 

Yulin Köpek Eti Festivaline Tepkini Göster ( lütfen tıkla) başlığı ile 

postumu paylaştığım ve bu yıl 21 Haziran'da yapılması planlanan Yulin Köpek Eti festivaline giderek az bir zaman kaldı. Bu konu hakkında tüm hayvan severler, kurum ve kuruluşlara ulaşabilmek adına bir kez daha yazma ihtiyacı hissettim. Bu etkinliği engellemek için; http://www.change.org  eğer siz de imza atabilirseniz belki sayenizde bu festival sonsuza kadar engellenebilir.

12 Haziran 2015 Cuma

Bu dünya ikimize dar adamım! Sivrisinekleri doğal yollar ile uzak tutmak için...

Deniz, piknik, balkon ve bahçe oturmaları derken hepimiz eninde sonunda sivrisineklerin saldırısından nasibimizi alıyoruz. Sivrisinek alerjisi olan var mı? Benim cidden var! Isırılan bölege tam anlamıyla diyebilirim ki pide gibi şişiyor! Cildimin hassaslığı nedeniyle öyle her ürünü kullanmam da pek mümkün olmuyor!!! Kaşımasam bile 1 hafta ödem topluyor falan filan. İşte bu ısırıklara daha fazla maruz kalmamak için bir kaç pratik ve doğal sivrisinek kovucu yöntem paylaşmak istiyorum.

1) Evinize, balkon yada bahçenizde fesleğen, lavanta ve/veya biberiye yetiştirin! Görüntüleri ile gözlerinize kokuları ile ruhunuza hitap ederken, tut sen bir de sivrisinekleri kov! Yemin ederim mucizenin ta kendisi bu çiçekler. Hem sonra; Çaydan, yemeklere, salatalardan, kendi aromatik yağlarınızı yapmaya bir çok alanda da kullanım olanağı sağlıyor ;))) Üstelik bu üç bitkiyi aynı saksıda bile yetiştirebilirsiniz ;)

Evde pazar kahvaltısı için; Yumurtalı ekmek!

             

Güüüünaydın! 
Pazar kahvaltısını evde yapmaya karar verince ne yesek ne yesek diye düşünmeden geçilmiyor tabi. Baktım evde taze ekmek kalmamış olan kurumuş ekmeklerde ziyan olmasın diye bir anne tarifi yapmaya koyuldum. Tarifimiz markete gitmeye üşenenler ve kahvaltıya önem verenler için oldukça doyurucu ve pratik! Yapması pişirmesi taş çatlasın 30 dk sürüyor.

3 kişilik yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler:

4 yumurta
1 yeşil biber
1 orta boy domates
7 adet zeytin
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 den biraz fazla bayat ekmek

6 Haziran 2015 Cumartesi

Havalar ısınıyor! SOKAK CANLARI İÇİN MAMA VE SU KOYABİLİR MİSİNİZ?


İşlerin yoğunluğu falan filan bir kenara, ''Geldi bahar ayları gevşer gönül yayları''... gibi sayabileceğim türlü sebepler ile gerçekten yazmayı ihmal ettim. Biliyorum bu benim ayıbım...



Şimdiki çocuklara bakınca biz gerçekten şansı çocuklardık. Bahçeli 3 katlı babaanne evinde geçen çocukluğumun ilk yılları süresince bizim hep kedi, köpek, kaz, koyun, eşek, hindi, tavuk birsürü hayvanımız vardı. Amcamın yatağının altında gizlice doğurtup baktığım kedilerimi, yumurtadan çıkan ve yatak odamızda havalar soğuk diye karton kutu içinde barındırdığımız civcivlerimi, annesinden doğduktan sonra yürümeye çalışan sonra deli gibi sağa sola zıplaya zıplaya üstümüze koşan kuzularımı hala hatırladıkça şükrederim. Köpeklerimizin olduğu dönemde sanırım yavrularıyla birlikte 8 tane kadarmış çok küçük hatta bebek olmam nedeniyle pek hatırlamasam da benim de ergenlik dönemimde köpeğim olmuştu. Taaaki çalınana kadar! :((( (acıklı bir hikaye maalesef)

2 Haziran 2015 Salı

Anayasa Mahkemesi' nce Dini Nikah Hakkında Alınan Karar...

Seçimden hemen önce Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına göre imam nikahı kıymak için, resmi nikahın şart koşulması neden kaldırıldı ki?


Haberi daha bu sabah 04:00 civarında bir magazin programında Gülben Ergen'in tepkisi ile duydum. Daha bir hafta kadar önce Özgecan Aslan'ın faillerinin hak ettikleri cezayı alması için Yasalar Kadınları Korusun Tahrik İndirimi Son Bulsun! başlıklı yazımda, başlatılan imza kampanyasından bahsetmişken inanın aklım almıyor...? Yasalar hala ve ısrarla kadınları korumayacak sanırım.


1 Haziran 2015 Pazartesi

Ben bir FirkiMühim 'im


Tekrar merhaba!

Sonunda bu cumartesi kargom geldi ;) Hemen konuya girmek gerekirse; son bir kaç aydır ben bir FikriMühim 'im! ''FikriMühim olmak nedir?'' diyenler lütfen tıklasın.

                           

Berat Kandiliniz Mübarek olsun!




Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammet Mustafa (SAV) Berat Kandili' nin önemini şöyle belirtmiştir;

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)