3 Temmuz 2015 Cuma

Kıymalı Sosyete Mantısı Tecrübem ( Dün akşam ki iftar yemeğim )


Yemek yapmayı ve yemeyi seven herkese selam olsun! :))

Arkadaşlar sosyete mantısı konusunda benim ilk tecrübem di. İlk yediğimde yapan kişi kıymalı içi çiğden koymuştu ben kendimce yorumlayıp öncesinde pişirmek istedim...


Sosyete mantımızın içi için gerekli malzemeler; ( 4 KİŞİLİK)

200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 yeşil biber
1 orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
1/2 demek maydanoz



Malzemelerimizin hepsini karnıyarık içi gibi kavuruyoruz. Ocaktan indirdiğimizde biraz soğuduktan sonra maydanozumuzu içine kıyıyoruz ki sıcaktan ölmesin.

Mantımız için gerekli malzemeler;
2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

2 yufkamızı üst üste koyup istediğiniz büyüklüğe göre ortadan 2'ye yada 4'e bölebilirsiniz. ( Biz el büyüklüğünde sevdiğimiz için 2'ye bölmeyi tercih ettik.) Hazırladığımız harcı yufkamızın yuvarlak kenarı boyunca düzgünce koyup rulo halinde sarıyoruz. Sonrasında ise oluşan rulo bildiğiniz gibi kendi etrafında dolandırılıyor.

Kızartma kısmına geçerken önce tavayı bir süre için kızdırdım. İçine serptiğim az miktar su hemen buhar olunca yağını koydum ve 2 dk kadar bekledim ki mantılarımız çok yağ çekmesin ;) Sonrasında ise peçete serilmiş tabağa almanızı öneririm!!! Kızatma bir yandan devam ederken ben bildiğimiz mantının yoğurtlu sarımsaklı sosunu hazırladım.

Servis yaparken yoğurdu üstüne gezdirirseniz çıtır çıtır mantı ve yoğur inanılmaz uyumlu oluyor. Biz zaten yağda kızartıldığı için sıcak yaz günlerinde ağır bir yemek olmaması için üzerine yağ yakmayı istemedik. Bu sebeple de kırmızı biber ve nane ile sunum yaptık.

Tadına bakanlar çok beğendi; umarım siz de beğenirsiniz. Pratik, lezzetli ve doyurucu olan sosyete mantısını denerseniz yorumlarınızı lütfen benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)