12 Ağustos 2015 Çarşamba

Taze Zencefilli YOK YOK SALATAM!

Herkese selamlar.

Akşam geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalınca iş yerinde yemek zulüm haline gelebiliyor. Dağ başında bir sitede, otu çöpü yiyemeyeceğim için fast food ile de arama mesafe koymam gerektiğini düşünürsek... Salata iyidir iyidir.

                          


Ben bu salatanın farklı varyasyonlarını yaparken de yerken de inanılmaz keyif alıyorum. Mesela bu salatamın içine;

1 küçük baş taze soğan (ergen soğan)
1 kornişon salatalık
3 cherry domates
2 yaprak atom marul
2 ceviz
1 dilim kızarmış form ekmek
Bir kaç dilim yeşil ve kırmızı biber
3 dilim ince kıyılmış taze zencefil
Bir kaç yaprak taze fesleğen ve maydanoz ekledim.


Kavanoz içinde salata hazırlamak isterseniz; Kavanozun en altına limon yada sirke, üstüne kokulu yada sert sebzeleri, sonra salatalık ve domates (benim bu kavanozda geç kaldığım için sıralama hatam oluştu) sonrasında biber dilimleri, zencefil, maydanoz ve fesleğen gibi aromalı yeşillikler koyulmalı. Yeşilliklerden sonra kıtır ekmek parçacıkları ile arasına dövülmüş cevizi koyarsanız ekmeklerin yiyeceğiniz zamana kadar fazlaca yumuşamasını engellemiş olursunuz.

NOT: Soğanları salata sosundan hemen sonra koymamızın sebebi kapalı kavanoz içerisinde beklediği süre boyunca kötü koku yaymasını engellemek içindir ;)

Şimdiden afiyetler olsun!

2 yorum:

  1. Yani gerçekten fikir çok iyi..Eşim işe yemek alanlardan ben de bunları hazirlayanlardanim..salata yağı sebebiyle hep ayrı bir kavanoza konurdu.
    Dibine koymak hiç aklıma gelmemişti ..insan neler öğreniyor .
    Çok teşekkür ederim.
    Afiyet olsun!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim. Birbirimizden öğrenecek çooook şeyimiz var demek ki ;))) Bakalım önümüzdeki 1 yıl içerisinde başını ne şekillerde ağrıtacağım, artık bilemiyorum.

      Sil

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)