3 Mart 2016 Perşembe

Kolay örgü bere ve boyunluk modeli


Selamlar.

Şubat ayında yeğenlerim için ördüğüm bere, boyunluk ve pelerin modellerini paylaşmak için anca fırsat bulabildim. Modeller gerçekten çok kolay olduğu için örgüden azıcık anlıyorsanız kesinlikle hemen yapabileceğiniz şeyler olduğunu hemen belirteyim.
Başka şehirde olmaları nedeniyle yengemden kafalarını ölçülerini cm olarak alıp öncelikle not ettim. Ben bu örgülerde Nako spaghetti ip ile 7 numara misinalı şişlerden kullandım. 

Not: Misinalı şişin misinası uzun olursa rahat edersiniz.




Örgüme her iki bere için de sekizer ilmek ile başladım. 1 ilmek örülüp 1 ilmek artarak berelerimizin tepe kısmını oluşturduktan sonra isterseniz kesip tepe kısmından ilmek çıkartarak yan da örebilrsiniz isterseniz de benim gibi hiç kesmeden devam edebilirsiniz.



Buse'nin (halasını ilk göz ağrısı) beresi için pirinç örgüyü tercih ettim. 12 cm kadar örünce önüne yandan gelmesini planladığım model için (dışına kıvrılan kısmı) 12 ilmek ayırdım ve bunları 3 er 3 er örmeyi bırakarak üçgen olarak uzunluk sağladım. En son olarak da kesme işlemi yapmadan önce ilmeklerin arasında boşluk kalmaması için 2 sıra daha örüp bitirdim. Bereyi diktikten sonra da üçgen kısmı dışına düğme yardımı ile kıvırdım. 


Mert'in (halasının küçük prensi) beresine de aynı başlamış olmama rağmen 8 cm ördüm. Daha bir kasket modeli olmasını istediğim için arada 4 cm kadar  model yapmam gerekti. Sonrasında da ön kısmına 5 numara tığ ile 3 cm genişliğinde güneşlik kısmı ördüm. 



Üzerlerinin süslemesi için de Dikişsiz Boyunluk Yapalım mı? isimli postumda yer alan ipten kalanları kullandım. (lütfen tık tık)

Boyunluk için kesme şeker modeli, pelerin için 120 ilmekle başlayıp düz örgü üstüme saç örgüsü yaptım.Umarım beğenmişsinizdir.

Son olarak makyajsız ruh gibi görünen resimlerim için özür dilerim. Amacım kimseyi korkutmak değildi :))) İyi akşamlar dilerim.

2 yorum:

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)