22 Mayıs 2015 Cuma

AB' ye Bakan Bozkır'dan Vize Resti!



Aralık 2014 yılında Ankara' da imzalanan  “Vize Serbestliği Diyaloğu Mutabakat Metni” ve “Geri Kabul Anlaşması” yürürlükte olmasına karşın Avrupa Birliği' nin herhangi bir çalışma yapmaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır  Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyeleriyle birlikte katıldığı toplantıda Avrupa Birliği' ne vizelerin kalkmaması konusunda nihayet resti çekebildi!

Çekilen reste göre; Vize serbestliği konusunda herhangi bir çalışma yapılmaması durumunda Bakan Bozkır da Geri Kabul Anlaşmasını fesh edebileceğimizi söyledi!
Bu benim gibi turizm sektöründe çalışan bir çok kişi için oldukça önemli bir gelişme. Aslına bakarsanız sadece turizmciler için tüm halkımızı oldukça ilgilendiren önemli bir gelişme diyebiliriz.

Geri kabul anlaşmasının içeriği olarak;
Anlaşmanın içeriğince AB, Türkiye' yi 3 yıl izleyecek. Şartların gerçekleşmesi durumuna göre 3,5 yıl içerisinde de Tüm Avrupa ülkelerine vizeler kaldırabilecek. Ancak ve ancak bu da kesin değil!!!

Bir diğer maddeye göre; Avrupa'ya Türkiye üzerinden 3. dünya ülkesi olarak tanımlanan ülkelerden kaçak olarak geçiş yapmak isteyenler olursa bu vatandaşlar bize teslim edilecek... Sebep? Yani neden bize teslim ediliyor da ülkesine gönderilmiyor, bu şaibeli bir durum aslında... Düşünseniz kaçak olan bu göçmen vatandaşlar ülkelerine dönene kadar bizim ülkemizde ikamet edecek.

Bu son yazdığım madde nedeniyle siyaset bilimcileri tarafından bu durumun ülkemiz için aslında çok ta büyük bir olay olmadığı ve kullanılacağımız şeklinde yorumlara neden olmakta...

Hakkımızda hayırlısı diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)