15 Mayıs 2015 Cuma

Mina'dan al tarifi! :) Evde Doğal Gül Suyu Nasıl Yapılır...?


Kedişim Mina'dan öncelikle herkese selamlar. Kedi deyip geçmeyin çünkü o bir dişi ve çiçekleri çok sever. :)))

Daha önce size kullandığım gül suyunu paylaşmıştım. Boustan marka katkısız gül suyum bittiği için bende kendi gül suyumu kendim yapmaya karar verdim.

Osmanlı döneminde saraylardaki sultanlar ciltlerinin güzelliğini; öncelikle Türk hamamlarında yapılan keselemeye sonrasında ise gül yağları ve suları ile yapılan nemlendirmeye borçluydular. Bunun için saraya her yıl özel olarak en güzel güller ton ton getirtilirmiş.

Gerekli olan malzemeler;
5 adet gül
0,5 lt su
Kavanoz

Suyumuzu kaynatırken bir yandan da güllerimizin yapraklarını ayırıp sudan geçirmemiz gerekiyor ki üstündeki tozdan kurtulalım. Kaynayan suyumuzu kavanozumuza koyup üzerine gül yapraklarını ilave diyoruz. Kapağını kapatıp kendi halinde soğumaya bıraktıktan sonra gül suyumuz hazır. Soğuduktan sonra kavanoz içindeki gül yapraklarını alıp buzdolabında 1 hafta saklayarak kullanabilirsiniz. 




Gül suyumuz soğuduktan sonra suyun rengi somon rengine dönüyor. Koku olarak piyasadan alabileceğiniz gül sularının kokusunu beklemeyin çünkü onlar esans katkılı ürünlerdir. Yok ben illa esans isterim derseniz içerisinde isteğe bağlı olarak bir kaç damla gül yağı damlatabilirsiniz. 

                                        

Eğer siz de benim gibi hem tonik hemde genişleyen gözenek ve damarlarınızdan şikayetçi iseniz buz kalıplarına gül suyunu koyup dondurabilirsiniz. Günlük cilt temizliği yaptıktan sonra cildinizi atıştırmak için en ideal çözümlerden birtanesi.

Bugünlük Mina'dan bu kadar! :)) Sevgiler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)