6 Eylül 2015 Pazar

Bebek anne, babaları için pratik önlemler !

Herkese merhabalar.

Yakın arkadaşlarımın bir kısmının çocukları ilkokul yaşlarında diğer bir kısmı ise yeni anne baba olmanın hem heyecanı hemde stresini yaşamaktalar. Ben de yeni anne baba olan yakın arkadaşlarımdan ilham alarak sizler için paylaşımda bulunmak istedim.

Eğer siz de yeni anne baba olmuşsanız yada bebeğiniz yürümeye başlamışsa, pratik ve hızlı çözümler üretmek ve hız limitlerinizi zorlamak konusunda sanırım tur atlamışsınızdır. Size yada çevrenizdekilere yardımcı olabileceğiniz düşündüğüm için bazı pratik bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.



1) Artık oturabilen bebeklerinizin banyo yapma sürecinde oyuncakları ile oynayabilmeleri için sizin çok fazla müdehaleniz olmadan hem temizlenmek hem de rahatlayabilmelerini sağlamak için küvetinizin içerisinde koyabileceğiniz çamaşır sepeti bebeğinizin güvenli bir şekilde siz yanında iken banyo yapmasını kolaylaştıracaktır.


2)İlkbahar ve yaz aylarında bahçede birlikte zaman geçirirken haşere ve sivrisineklere karşı alabileceğiniz önlemler açısından cibinlik yada bu tarz bir oyun alanı oluşturabilirsiniz.


3) Yuppiii,bebeğinizin ilk dişi çıkmaya başladı. Bu demek oluyor ki bol ağlamalı, bol ateşli ve uykusuz geceler sizleri bekliyor. İşte bu dönemlerde genelde bebeklere ya havuç yada soğan verilmesi gerektiğini ve özellikle taze soğanın diş etlerini uyuşturduğunu hepimiz sanırım duymuşuzdur. Taze soğana alternatif olarak anne sütü! Uzmanlar pompa ile sağılan anne sütünün bu gibi buz kaplarında emzikler ile soğutulmasının ve bebeklere verilmesinin de diş ağrısını hafiflettiğini belirtiyor.

Not: Elbette ki emziklerimiz ve buz kaplarımız sterilmiş olmalı! ;)


4) Yürüme yetisi edinmiş bebeklerimiz için sanırım priz kapatma aparatlarını, çekmece dolap kilitlerini hepimiz bir şekilde gördük, duyduk veya kullandık. İşte bu silindir şeklindeki yüzme süngeri ile kapılarınızın çarpmasını bebeklerinizin o minnak parmaklarının aralara sıkışmasını önleyebilirsiniz.

Not: Yürüme yetisi olan bebeklerin en çok yaşadığı kazalar; bir elleri ile kapıyı tutup diğer yandan var güçleri ile itmeleri neticesinde parmaklarını sıkışması nedeniyle oluşuyormuş. Lütfen dikkat!



5) Bebeğiniz sizin yanınızdan uzakta iken onun güvenliğini yada sağlığını korumak için geçici dövme bantlarından faydalanabilirsiniz. Bu bantlarla kaybolma ihtimaline karşı sizin numaranızı yazdırabileceğiniz gibi herhangi bir alerjisi olup olmadığını da belirtebilirsiniz. Umarım hiçbir anne baba bu durum ile karşılaşmak zorunda kalmaz.


6) Bu ev patiklerinin nemli yüzeyde ne kadar kaygan olabileceği konusunda eminim ki tecrübe sahibi olmak istemeyeceksinizdir. Sırf bu tarz ev yaralanmalarını önlemek için bebeğinizin ev patiklerinin altına sıcak silikon tabancası ile isterseniz ismini isterseniz de yeteneğinizce başka şekiller yapabilirsiniz. Ham pratik hemde çok kullanışlı.

Umarım ki bu postum, yeni anne babaların yada anne baba adaylarının işlerine yarayacak pratik bilgiler vermiştir.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Mutlu pazarlar!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)