12 Mayıs 2015 Salı

Çiftlerin birbirini anlamaları için ERKEKLER MARS'TAN KADINLAR VENÜS'TEN

Merhaba.

Geçmişte çok popüler olan ancak o zamanki yaşlarımda okusam da anlayamayacağımı düşündüğüm birçok kitabı geçenlerde gittigidiyor 'da ki bir kaç sahaftan temin edebildim. Kitap fiyatları ikinci olmaları nedeniyle 1 TL den başlıyor. Siparişi verdiğiniz satıcıya ve şehire göre elbette ki kargo ücreti 6 ila 8 TL arasında değişiyor. Yaklaşık olarak uzun uzun ama çok uzun zamandır merak ettiğim 12 kitap elime geçince mutluluğum tarif edilemez bir hal aldı.


Birlikteliğimde peş peşe saçma sorunlar yaşayınca ne yapacağımı bilemez oldum. Bu durum çok sıkıcı olduğu için netten kadın erkek diyaloglarına dair araştırmalar, uzman yorumları, ilişki koçları (yada her ne deniyorsa) araştırma yaptım. Bu zaman dilimi içerisinde ''ne yapmalı ne yapmalı?'' derken görsellerde ilişkilere dair kitapları aratmaya başladım.

           

1995 yılında ilk yayınlanan ve o dönem için inanılmaz popüler olan Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten ilk okumak istediğim oldu. Diğerlerini de zaman içerisinde okuyup yine paylaşacağım.

Yazarı John Gray ve dilimize çevirisi Gülden Şen tarafından yapılmış. Bende 4. baskısı bulunan kitap Altın Kitaplar sayesinde okuyucularla buluştu. Kitapta erkekler ile kadınların günlük basit yada olağan diyaloglarda bile birbirlerini yanlış anlayabilecekleri konular üzerine örnekler verilmiş. Biraz anlatı biraz da hikaye şeklinde. Sıkıcı değil kesinlikle!

                         

Evli yada değil birlikteliğinizde sıradan ancak saçma sapan iletişim sorunları yaşıyorsanız, kadın yada erkek olmanızın bir önemi olmaksızın, düzeltmek niyetindeyseniz ve birlikteliğinize birlikte olduğunuz kişiye değer veriyorsanız bence kesinlikle okumalısınız.

Oldukça yalın bir dille anlatılmış olması, kısa kısa hikayelere yer verilmesi nedeniyle biraz sizden biraz bizden yaşam öyküleri içermekte olduğunu görünce yalnız olmadığınızı hissedeceksiniz. Aslında bu kitap için; erkekler için kadınları, kadınlar için de erkekleri anlama kılavuzu denebilir diye düşünmekteyim. :) 


 Kütüphanenizde önemli bir yeri olmalı hatta hatta ciddiye alırsanız hayatınızı kolaylaştıracak doneleri yakalayacaksınız. Farklı hassasiyetlerimize dikkati çektiği için belki de bilinçsizce yaptığınız gerçekten aptalca hatalarınızı farketmenizi sağlayacaktır.


Bana gelince birlikteliğimde bilinçsizce yaptığım hatalarımı farketmeme neden olduğunu itiraf ediyorum.Bu sayede kırmızı çizgilerle belirlenmiş yüksek gerilim hatlarında dolaşmamakla sanırım iyiye gidiyoruz. Resimlerden de farkedeceğiniz gibi sizin içinde yararı olabilecek sayfaları işaretledim. Umarım işinize yarar ;)))

İyi okumalar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)