12 Haziran 2015 Cuma

Bu dünya ikimize dar adamım! Sivrisinekleri doğal yollar ile uzak tutmak için...

Deniz, piknik, balkon ve bahçe oturmaları derken hepimiz eninde sonunda sivrisineklerin saldırısından nasibimizi alıyoruz. Sivrisinek alerjisi olan var mı? Benim cidden var! Isırılan bölege tam anlamıyla diyebilirim ki pide gibi şişiyor! Cildimin hassaslığı nedeniyle öyle her ürünü kullanmam da pek mümkün olmuyor!!! Kaşımasam bile 1 hafta ödem topluyor falan filan. İşte bu ısırıklara daha fazla maruz kalmamak için bir kaç pratik ve doğal sivrisinek kovucu yöntem paylaşmak istiyorum.

1) Evinize, balkon yada bahçenizde fesleğen, lavanta ve/veya biberiye yetiştirin! Görüntüleri ile gözlerinize kokuları ile ruhunuza hitap ederken, tut sen bir de sivrisinekleri kov! Yemin ederim mucizenin ta kendisi bu çiçekler. Hem sonra; Çaydan, yemeklere, salatalardan, kendi aromatik yağlarınızı yapmaya bir çok alanda da kullanım olanağı sağlıyor ;))) Üstelik bu üç bitkiyi aynı saksıda bile yetiştirebilirsiniz ;)



2) Bir diğer kolay yöntemimiz yeşil limon (lime) ve karanfil tohumları. Yeşil limonumuzun önce iki başını tabağa oturtabileceğimiz şekilde kesiyoruz. Sonra da ortadan ikiye bölmemiz gerekiyor. Böldüğümüz limonumuza karanfil tohumlarını batırıp balkonumuzdaki masamızın üstüne koyabiliriz... Hem dekoratif hem işlevsel bir yöntem.

3) Biraz meşakatli bir yöntem ama kahve çekirdeği, adaçayı yada biberiyeyi mangalda yakarak da bir kaç saat için sivrisinekleri kovmanız mümkün!



                                             

4) Eğer evinizde küçük çocuğunuz yada kedi, köpeğiniz yoksa bir başka yöntem olarak da bulaşık detarjanınızı kullana bilirsiniz. Pet bir tabak içerisine dökeceğiniz bir miktar sıvı bulaşık detarjanınız sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır.

5) Son yöntemimiz daha uzun süreli kullanım için ideal bir yöntem. Bunun için 1 lt lik pet şişe, 2 çorba kaşığı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı toz maya (bira mayası) ve bir bardak sıcak suya ihtiyacımız olacak. Pet şişemizi, şişenin genişlik kazandığı bölümden kesmemiz gerekiyor. Şimdi sıra sıcak su içerisinde 2 çorba kaşığı esmer şekerimizi iyice karıştırarak eritmeye geldi. Şekerimiz iyice eriyince su normal sıcaklığa dönene kadar bekliyoruz. Önce soğuyan şekerli suyumuzu kesmiş olduğumuz şişemize koyalım sonrasında ise içerisine 1 tatlı kaşığı olan bira mayamızı ekliyoruz. Bira mayasını eritmemiz gerekmiyor. En son olarak da kesilmiş olan üst bölümü şişemizin ana gövdesi içerisine ters olarak yerleştirip bant veya benzeri bir malzeme ile resimdeki gibi sabitliyoruz! ;) Böylece içeri giren sivrisinekler dışarı çıkamıyorlar.



Not: Kesin olmamak ile birlikte bir çok yerde sarımsak yemenin ve açık renk giyinmenin de sivrisinekleri uzak tuttuğunu belirtmekte...

Bugünlük benden bu kadar! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)