29 Haziran 2015 Pazartesi

Yaşadığın yerde turist gibi olmak


Uzun zamandır tatile çıkamayınca bu pazar biz tatildeymiş gibi davranmak istedik. ''Umut fakirin ekmeği mi'' dersiniz, ''Hayırlısı' na'' mı bağlarsınız bilemiyorum ama Alanya'yı bir de bu açıdan görün istedim. Alanya Kalesi'ne aslında sadece can sıkıntısından araba ile tur atmak için çıkmıştık. Hadi gel ben bu tarafa hiç gitmedim diyince; sağolsun sevdiceğim beni kırmadı ^.^  ( artık aileye deşifre olduğumuz için saygı çerçevesini aşmadan rahatça yazabiliyorum ) 





Alanya iskelesi (Fotoğrafı çekmek için kaleye çıkarken ki BEDESTEN sapağı yoluna girip eski mezarlıkların içindeki yolun sonuna kadar gitmemiz gerekti)


Sur diplerinden yaptığımız yürüyüşlerimizden


Akşebe Türbesi'nden sonra sur diplerinden yürüyüşümüzden; Damlataş Sahili

 
Alanya Kalesinin batı cephesinden Alanya merkez görüntüsü


Alanya Kalesine doğru yakaladığımız bir açı...


Bu resmi çekerken elim titremiş çok özür dilerim.




Alanya Kale içinde yer alan Süleymaniye Cami.


Biz de bu turistler gibi tabelaları takip ettiğimizde çok ilginç detaylar ile karşılaştık.Bir kısmını burada sizler ile paylaşmak istedim.
                      





Burasıda sanırım yakın bir tarihe kadar ziyaretçilere açık bir bölümmüş. Etrafta tabela göremediğim için tam emin olmamak ile birlikte bizde bıraktığı izlenime göre biz medrese yada dönemin çarşısı olduğunu hayal ettik...?

                     

Türbeye yada sur diplerine giderken mezarlıkların arasındaki patika yollardan geçmek tamamen birim fikrimizdi. Bir çok yer maalesef ki bakımsız hatta ve hatta oldukça pis kalmış. Umuyorum ki Alanya Belediyesi bu konuda gereken çalışmayı en kısa sürede gerçekleştirecektir. Çünkü bu bölgede çarşı içindekinden daha fazla turist vardı... ;) (bu arada resimdeki benim)
                   






Akşebe Türbesinin içine girmek mümkün değil çünkü her yeri kilitlenmiş. Sanırım yakın bir geçmişte ziyaretçilere açıkmış. Pencerelerinden görebildiğim kadarı ile içerisinde bir kaç adet kabir yer almakta. Yanda ki minarenin kapısı açıktı ancak ben içeriye girmeyi göze alamadım. ( bu resimdeki şahıs da sevgilim ^.^ )

O kadar güzel resimler çektik ki bir daha ki postumda kesinlikle sizlerle paylaşmam lazım. Bugün için benden bu kadar. Şayet Ramazan ayında olmasaydık size buradaki yöresel tadlar konusunda da bir paylaşım yapmak isterdim inşallah başka sefere ;)
Yolunuz düşerse ve tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorsanız mutlaka Alanya Kalesi'ni gezecekseniz buralara da uğramanızı tavsiye ederim. Biz plansız bir şekilde yola çıkmış olsak da gezerken çok eğlendik. Umarım siz de beğenirsiniz. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)