6 Haziran 2015 Cumartesi

Havalar ısınıyor! SOKAK CANLARI İÇİN MAMA VE SU KOYABİLİR MİSİNİZ?


İşlerin yoğunluğu falan filan bir kenara, ''Geldi bahar ayları gevşer gönül yayları''... gibi sayabileceğim türlü sebepler ile gerçekten yazmayı ihmal ettim. Biliyorum bu benim ayıbım...



Şimdiki çocuklara bakınca biz gerçekten şansı çocuklardık. Bahçeli 3 katlı babaanne evinde geçen çocukluğumun ilk yılları süresince bizim hep kedi, köpek, kaz, koyun, eşek, hindi, tavuk birsürü hayvanımız vardı. Amcamın yatağının altında gizlice doğurtup baktığım kedilerimi, yumurtadan çıkan ve yatak odamızda havalar soğuk diye karton kutu içinde barındırdığımız civcivlerimi, annesinden doğduktan sonra yürümeye çalışan sonra deli gibi sağa sola zıplaya zıplaya üstümüze koşan kuzularımı hala hatırladıkça şükrederim. Köpeklerimizin olduğu dönemde sanırım yavrularıyla birlikte 8 tane kadarmış çok küçük hatta bebek olmam nedeniyle pek hatırlamasam da benim de ergenlik dönemimde köpeğim olmuştu. Taaaki çalınana kadar! :((( (acıklı bir hikaye maalesef)



Her neyse nostalji ye dalıp asıl konuyu dağıtmak istemiyorum aslında!

Arkadaşlar havalar ısınıyor. Sokakta olan canlar için lütfen birer kap su ve mama koyalım. Belediyelerimizin çalışmalarını geçmişle kıyaslarsak elbette ki takdire değer ancak ve ancak. Mahallenizde yada oturduğunuz binanın sokağında hala mama bulamayan ve özellikle şimdi bebekleri olan bir çok can var! Onlara lütfen duyarsız kalmayalım.

Hani şu annelerimizin evde biriktirmekten bir türlü bıkmadıkları yoğurt kapları var ya :) işte o kaplar bu amaç için biçilmiş kaftan! Birlikte yaşadığım siyam kedisi kızım Mina dışında, yuvanlandırdığım Mia, Olips, Nina, Şeker, Mia jr, Shila, Tarçın, Pamuk ... birsürü birsürü kedişim var. Sahiplendirme sayesinde de genişleyen ailemiz! Bunun dışında iş yerimde ve oturduğumuz mahallede toplam 12 kedişe bakıyorum. Bildiğim kadarı ile 2 büyük marketin sokak canlarını doyurmak için alabileceğiniz günlük mama paketleri var ve ücreti sanırım 1 lira gibi bir rakam. Düşünün 1 can bile besleseniz aylık 30 lirayı nelere vermiyoruz ki...? Ben sokak canları için de kızım Mina'ya aldığım mamadan veriyorum. Belirli bir mama markası kullanmıyorum. O dönem 15 kg lık hangi mama gözüme ilişiyorsa onu alıyorum. Maksimum 70 liraya mal oluyor kargo dahil fiyatı.
Lütfen sokak canları için duyarlı olup; #birkapmamabirkapsu da siz kapınızın önüne koyun!






İş yerinde baktığım kedişlerimden Benjamin!



Sevgi arsızı hanım PİİİREMMMSESİM MİNA!


Yuvalandırdığım yaramaz ve yakışıklı oğluşum OLİPS!


Herkese mutlu mutlu Cumartesiler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)