14 Temmuz 2015 Salı

Alanya Dim Çayı'nı biliyor musunuz?

Merhabalar.

Bayram öncesi son pazar olunca kendimizi şımartmak için soluğu Dim Çayı'n da alalım dedik. ( daha detaylı bilgi için tıklayın) 

Son bir haftadır havalar cidden inanılmaz sıcak burada, su sebeple güneş altında çalıştıktan sonra klimalı ofise girmenin sonucu olarak bir hayli hastaydım. Yatmaktan da sıkıldığım için attık kendimizi yollara...


Dim Çayı'nın doğal ortamı, merkeze göre oldukça serin oluşu, piknik yerlerinin çeşitliliği ile oldukça fazla seçeneğe sahip olabiliyorsunuz. Bu kez Pınarbaşı Restaurant 'a gittik. Diyebilirim ki uzun yıllardır yaz kış hizmet vermekteler. Ailenizle, arkadaşlarınızla yada sevgilinizle tercih edebileceğiniz güzel bir mekan. 


Bu mekanda beni en çok çeken şey resimde de gördüğünüz gibi karşı tepeye yapılan çardak / kamelyalar. Yanlış hatırlamıyor isem biz 3. sırada filan oturduk. ( Daha yukarıya çıkarsak kahvaltı servisi geç gelir, ilaç saatimi kaçırırım yada açlıktan ölürüm endişesi yaşamadım değil.)


Oldukça büyük metrekarede kurulan bu piknik alanı ve restaurant bölümü sayesinde mevsimine göre keyifli zaman geçirmeniz mümkün. Pazar sabahları serpme kahvaltısını kesinlikle denemenizi öneririm. Kahvaltıda oldukça lezzetli ve fazla seçeneği yer sofrasında (çardak ve kamelya tercih edenler için) afiyetle yiyebilirsiniz. Fiyatları ise piyasadaki diğer yerler ile aynı.

''Peki burada başka neler yiyebiliriz?'' diyenler için et ve tavuk şiş menülerini ve alabalık seçeneklerini düşünebilirsiniz. (normalde ben tatlı su balığı yemeyi sevmem ama burada cidden iyi pişiriyorlar.) Rahatsızlığım nedeniyle elbette ki buz gibi soğuk dereye girmedim ve oturduğum yerden çok fazla kıpırdamadım ama sanırım Ramazan için de özel iftar menüleri var...


İçerisinde çocuk oyun alanları, suya atlama platformu, kaykayı, mescidi gibi bir çok kesime hitap eden aktiviteler içinde bulunduran komplike bir tesis düşünülüp hizmete sunulmuş.

Benim en çok dikkatimi çeken nokta ise son resimde ki dağın en tepesine kurdukları çardak / kamelya... Abicim tamam ben deli bozuk bişeyim ama benim bile aklıma gelmez oraya öylesine birşey yapmak. Diyelim ki aklıma geldi onca merdiveni kim çıkacak? Üşenirim ki ben zaten. Hadi üşenmedim diyelim kesin gece korkudan aklımı yitiririm... :)))




Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yolunuz düşerse mutlaka Dim Çay'ını ziyaret edin oldukça eğlenceli zaman geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Gününüz güzel geçsin! ;)

2 yorum:

  1. blogunuzu yeni keşfettim bloguma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Hoşgeldiniz!'' diyelim o zaman. Takibe aldım bile ;)

      Sil

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)