7 Temmuz 2015 Salı

...sahur için alternatif arayanlara PEYNİRLİ KREP TARİFİ



Merhabalar.

Oruç tutarken yiyebildiğiniz öğün sayısı 2'ye düşünce ve mideler küçüldüğü için de doğru düzgün bir şey yenilmediği için rutine bağlamamak adına ben geçen gece için krep yaptım. Zaten yemeyeli uzun zaman olmuştu, gerçekten iyi geldi. 

Malzemelerimiz: (4 kişi için)
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İç malzemeleri:
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı bidon tulum peyniri
1 su bardağı taze kaşar peyniri



Yapılışı önce un ve yumurtayı sonrasında ise (mikser yok ise elde çırpanlar için) sütü azar azar çırptıkça dökmemiz gerekiyor ki topaklanma ihtimali minimize edilsin. Krep hamurumuzun içerisinde topaklanma kalmamış ise kıvamı oldukça akışkan olacak. Tavamızı elbette ki ocağın üzerinde hafif kızdırıyoruz içerisine isteğe göre zeytin yağ / tereyağ azıcık bir miktar koyup kepçe yardımı ile tavamızın içerisinde yavaş yavaş gezindirerek hamuru döküyoruz. İnce bir şekilde tavaya yayılan hamurumuzun her iki tarafı da kızarınca iç harcımızı rulo olacak şekilde krebimizin içerisine yerleştiriyoruz.

Bu işlem hamurumuz bitene kadar tekrarlanıyor. İsteğe göre iç harca kırmızı biber ve karabiber ekleyebilirsiniz ki biz ekledik. Krepleri bir yandan pişirirken diğer yandan da iç harçı koyup rulo yapmaya rahat rahat vaktiniz kalıyor. Önemli olan hamurun tavaya ince bir krep yapacak şekilde yayabilmenizde saklı!

Ben 1 tatlı kaşığı yağda 2 krep pişirebildim ama buna rağmen krepleri rulo yaptıkça peçete üstüne almanızı tavsiye ederim.

Şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)