8 Nisan 2015 Çarşamba

Lekeler için doğal maske; Karbonatlı Mayalı Yüz Maskesi


Son zamanlarda çevremdeki bir çok kadında Güneş lekesi sorunu var. Aynı sorunda şikayetçi olduğum için geçen sene kimyasal peeling' i denemişliğim oldu... Allah'ım yok böyle bir acı!!! (bir daha mı tövbe!)


Doğal yollardan ne yapabiliriz diye çeşitli araştırmalar yaparken eski bir büyüğümün ( nam-ı diyar kokoş şerife ^.^ ) tavsiyesine kulak verdim. Aldığım tarifi hemen sizinle paylaşıyorum.

Malzemeler;
1 adet cam yada porselen kase
1 adet yumuşak fırça
1 adet saç bandı
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı karbonat
10 damla saf gül suyu (ben özellikle Boustan Rose Water tercih ediyorum)


Kasenin içinde önce yaş mayayı (ben 1 parçasını kullandım) gül suyu ile ezdim. Sonrasında üstüne karbonatı ekleyip macun kıyamına ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırdım. Elde ettiğim bej rengi maskeyi daha önceden temizlenmiş yüzüme fırça (temiz bir allık fırçası olabilir) yardımı ile ince bir tabaka halinde sürüp 20 dk kadar bekledim. Maske katı bir hal alınca ılık su ile yıkayıp yine gül suyu ile sildim ve yüz kremimi sürdüm.

Lekeleriniz geçene kadar haftada iki kez maskeyi tekrar edebilirmişiz. Maskeyi uygulamadan önce herhangi bir alerji ihtimaline karşı lütfen bileğinizin iç kısmında denemenizi öneririm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)