21 Ağustos 2015 Cuma

Kontürleme Out / Strobing in ( Yeni Makyaj Trendi )


Tam kontörlemeyi yeni öğrendik cayır cayır uyguluyoruz artık dediğimiz günlerde... Strobing diye yeni bir makyaj akımı başladı.

Strobing nedir, ne değildir? Strobing için, ıslak görünümlü makyaj tekniğidir diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki bol bol highlighter ( aydınlatıcı ) kullanmamız gerekiyor.




Uygulaması oldukça basit; Temizlenmiş ve önceden iyi nemlendirilerek makyaja hazır hale getirilmiş ciltdinize, tercihinize göre fondöten, bb, cc kremler ve göz altı kapatıcısı uyguladıktan sonra (en önemli detay) transparan pudra ile yüzünüzdeki makyajı sabitlemek gerekiyor. Sonrasında ise yukarıdaki resimde yer aldığı gibi ( X ) ile işaretli alanlara highlighter uygulayacağız.

( X ) ile işaretli alanlar; Yüzümüzde ışığın en çok vurduğu alanlardır. Kontürleme kullanılmadığı için cilt daha taze, daha genç, daha ışıl ışıl görünüme sahip oluyor. Bu tekniğin, özellikle yaz aylarında gelin olacak bayanlar için oldukça kullanışlı olduğunu düşünüyorum. 


Önemli bir not: Strobing makyaj tekniği çoğunlukla normal ve kuru ciltler için önerilse de uygun ürünler ile karma ve yağlı ciltlere de uygulanabilir. Yalnızca katıldığınız etkinlik süresince sık sık ( T Bölgesi ) parlamaları kontrol edilebilecek ise...

Önemli ikinci not: Kusursuz sonuç almak için, açık tenliler için şampanya tonları, buğday tenliler için dore ve esmerler için ise kesinlikle ve kesinlikle bronz tonlarda ki highlighter kullanılması önemle belirtiliyor.

Son olarak deneyimlemiş olarak ben de altını çizmek isterim ki makyaj fırçası yerine bu makyajı yaparken parmaklarınızı kullanmak daha güzel sonuç almanızı sağlayacak.

Bugün için benden bu kadar. İyi akşamlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)