18 Mart 2015 Çarşamba

Grinin Elli Tonu kitap ve filmi hakkında

Sosyal medya'da bir süredir Grinin Elli Tonu hakkında yazılar, yorumlar dikkatimi çekiyor. Hatta bazıları oldukça olumsuz eleştirilerdi diyebilirim.

Bu kitabı bizim kızların okuduğunu biliyordum ve oldukça ilginç yorumlara şahit olmuştum. Okumaya karar verdim. Baktım bu sırada filmide gündemde, izledim... Öyle bahsedildiği gibi porno filan demek biraz ağır olabilir ama kesinlikle erotik bir hikaye işlenmiş. Bence bazı çiftler okumalı bile diyebilirim, ilişkilerini kurtarmak yada kadınların kafa yapısını düşünce sistemini biraz olsun anlayabilmek adına... Okuduğumuz yada izlediğimiz her şeyi hayatımıza uyarlamadığımız için afaki tepkiler vermekte de bir anlam görmüyorum. Hepimiz birer yetişkin olduğumuza göre nasıl bir sakıncası olabilir ki???

Kurgusu eğlenceli, kitap sürükleyici, işin içinde cinsellik var... Kadın erkek ilişkilerine değinilmiş. Öğretici yanları, feyz alanlara illaki var... daha ne olsun ki?

Kısaca özetlemek gerekirse; Kadın daima bilmediği çözemediği şeyin peşinden gider. Taaaki sıkılana kadar! Ordaki ana karakter Anastasia'nın da aslında yaşadı deneyim buna bağlı olarak gelişmekte. Ha bu arada filmin müzikleri etkileyici!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)